logo logo
Geplaatst op: 2022-01-11

BBB: BALAYAGE, BLONDES & BRUNETTES


Blondtinten zijn altijd te zien in het modebeeld en zie je het in verschillende kleurvariaties terug komen. Blondere en lichtere tinten kunnen namelijk in zowel blond als iets donkerder haar. 

De Balayage trend die furore maakt op dit moment, is niet meer weg te denken uit het modebeeld en wat ons betreft is het ook een `blijvertje'. 

Balayage is een Franse kleur techniek (balayage = veeg) voor blond en bruin haar die eigenlijk al sinds de jaren 70 bestaat. Het is prachtig om er subtiele kleurverschillen en Ombre effecten mee te maken, maar ook om hele natuurlijke kleureffecten te maken zonder die typische, opvallende high- en lowlight streep effecten. Dit laatste kan namelijk een te groot `zwart-wit effect' geven en onnatuurlijk ogen. Wat een groot voordeel is, is dat met een balayage de uitgroei minder snel opvalt. Dat komt omdat de kleur zo natuurlijk in het haar gezet wordt waardoor het heel zacht en vloeiend met het haar mee vervaagt. Je blijft donker(der) bij de aanzet en het gaat steeds geleidelijk naar licht toe in de punten. Je krijgt dus geen ontsierende duidelijke uitgroei na een aantal weken.

Deze manier van kleuren is creatief en bij iedereen weer net een beetje anders. Onze hairstylisten kijken goed naar de natuurlijke valling en structuur van het haar om een zo mooi en sprankelend mogelijk resultaat te krijgen. Ook kijken we naar de kleur van je huid, om een zo mooi mogelijk passende blonde kleuring te maken. Uiteindelijk is iedere balayage uniek en krijg jij de kleur die het beste bij je past. 

Voor die mooie koele, asblonde & beige tinten die nu een echte trend zijn, gebruiken wij in onze salon de toners van GOLDWELL. Een toner is een `color-corrector' die gelige ondertonen in het haar neutraliseert waarmee je frisse, as-blonde en beige tinten kan creëeren. 

Wil je meer weten? Laat je vrijblijvend adviseren in onze salon of maak een afspraak