logo logo
Geplaatst op: 2022-01-11

Coupe trends Herfst / Winter 2021/22

Een nieuw seizoen, een nieuwe coupe? Wat zijn de trends op dit moment en welke coupe past het beste bij jou? Hieronder de trends van dit najaar op een rijtje. 

 

THE MODERN SHAG

De boblijn en 'The Lob' (Long Bob) zijn een grote trend geweest de afgelopen paar jaar in de haarmode. Nog steeds wel te zien maar zoals het met trends gaat, ze komen en gaan. Wil jij je boblijn nu meer laten uitgroeien dan is deze look zeer geschikt. Bij de 'Modern Shag' worden er zachtere lagen in je haar geknipt. Dit geeft veel beweging en textuur aan je haar. Met een `fringe' langs je gezicht is het helemaal af. Of zoals bij ALexa Chung, een kortere pony. Bij deze coupe is het 't mooiste als je je haar wat losser en nonchalanter styled. Hoe doe je dat? Bijvoorbeeld na het drogen een texture spray in het haar sprayen of een mattere pasta voor een meer 'undone' look. 

 

PIXIE HAIR

 

Dit is een klassieker die altijd weer terugkomt en altijd weer prachtig is. Heb je een type gezicht voor zo'n kort koppie (en de lef!), dan is dit echt een statement. Ben je bang dat het minder vrouwelijk staat, dan is het belangrijk dat je de neklengte en de fringe/pony wat langer laat in je gezicht. Dit is het meest geschikt voor wat fijner en stijler haartype. Een diepere tint in het haar maakt deze look helemaal af. 

 

SHORT TEXTURED BOB

 

De boblijn is een blijvertje, ook dit najaar weer veel te zien. Echter nu is de bob wat korter en stoerder. De lengtes zijn rondom de kaaklijn met veel beweging erin, wat een meer nonchalant en 'fashionable' effect geeft. Bij deze look is het mooi als er kleurverschil in je haar zit. Bijvoorbeeld een diepere tint bij de aanzet met een lichter verloop naar de punten toe. Dit geeft diepte en meer dimensie aan de coupe. 

 

MIDI HAIR 

 

Wil je niet te kort maar ook niet te lang? Dan is dit de ideale lengte voor je. Midi Hair is een lengte ongeveer op je schouders, met lossere en zachte lagen erin. Ook langs je gezicht zit beweging in de vorm van vloeiende lagen, wat een speels en vrouwelijk effect geeft. Dit is een goeie coupe voor de dames met zeer lang haar.., je hebt toch een keer radicaal iets anders, zonder meteen helemaal en stuk korter te gaan. 

 

Trends komen en gaan, maar bij het bepalen van een nieuwe coupe is het belangrijk dat er goed gekeken wordt of zo'n trend ook echt bij je past. Bij Salon d'Antoinette kijken we naar gezichtsvorm, haarstructuur en natuurlijke valling van het haar en luisteren we natuurlijk ook naar je eigen wensen. 

Inspiratie gekregen? Maak direct een afspraak!